20 února 2018

Dekadence 21.století

Přesně jako na začátku 20. století zavládla v umění určitá dekadence, tak i na začátku století 21. se nikoliv v umění, ale v celé naší zemičce objevila taková občansko-politická dekadence. Lidé si rychle zvykli na to, že v moderní době neplatí běžné a po staletí vžité představy o úctě člověka k člověku na bázi lásky, pravdy a mravnosti. Toto se vůbec nenosí a kdo tak činí je pomatený "pravdoláskař".
  
Dnes už jsme se povznesli nad tyto staromódní zvyky, lidem už nevadí anonymně napadat druhého člověka třeba i vyhrůžkami a jenom svým vyvolencům tolerovat zlodějnu, lež a podlost. Ve volbách dají svůj hlas tomu, kdo jim lživě slíbí nějakou výhodu oproti těm druhým, ba i ten kdo jim neslíbí nic, dostane jejich hlas "na truc" těm druhým, kteří ho z nějakého smyšleného důvodu neprávem napadají. Dnes přece platí tzv. presumpce neviny, ve výhodě jsou ti, co neuznávají žádná tabu v mravech, ani v sexu! Vymahatelnost práva je, ale neúčinná a drahá záležitost s nedohledným koncem.
Bojovat s bezzásadovými jedinci je naprostá marnost. Oni neznají sebereflexi, ale zato kádrují každého a jsou přesvědčeni, že mimo ně, všici ostatní kradnú jako ten belzebub Kalúsek. A když mohou na něčem vydělat, neznají bratra, neznají korupci a neznají žádnou podlost. Nějaká ústava nebo mravní kodex je nezajímá, k ženám nejsou nikdy gentlemany, titulují se "ty vole", ženy jsou podle nich jen sexuální objekty, nebo buchty a kokodačky.

Mezi nimi, jako chráněný druh, se občas najdou alfa-samci, ti se vyznačují tím, že mají vždycky pravdu a lid obecný jim to debilně baští a tito charismatičtí jedinci se postupně stávají zbožňovanými vůdci lidu. Takový vůdce si vezme jako své heslo třeba "všeobecné referendum na vše", čímž vyřeší  snadno a rychle, všechny problémy malých lidiček...
Příkladně takzvaná imigrace muslimů se vyřeší referendem o vystoupení z EU, tím se státní rozpočet bleskově vylepší zrušením různých "žvaníren" jako je třeba parlament nebo senát. Každého nepohodlného politika i soudce si můžete odvolat referendem, když se vám nelíbí, takže já teď sám vlastně nevím, jestli se tím referendem nedá prostě zrušit to, co jsem nikdy nepochopil, třeba věta Pythagorova, nebo zcela idiotská Einsteinova teorie relativity. Stačí se dohodnout s několika tisíci stejných blbců, jako jsem já  a  může se to odreferendovat!
Jiný takový alfa-samec řeší všechno přes své nakradené miliardy a obyčejný člověk se nepřestává divit. No, řekněte mi, svěřil by jiný otec své milované dítě do rukou svého šoféra, který synka odveze někam na anektovaný Krym a ponechá ho tam svému osudu samotného?  No, to snad ne...?

Žádné komentáře: